Activiteitencommissie

De activiteitencommissie bestaat voor het verenigingsjaar 2018 – 2019 uit twaalf leden die de ambitie hebben om de beste activiteiten voor de studievereniging Cura te organiseren. Door een leuke combinatie van mannelijke- en vrouwelijke leden kan er met een gerust hart worden gezegd dat het niet eentonig wordt en dat er naast het lakken van nagels of videogames spelen ook nog eens andere, meer relevante, opties worden besproken.

Wij durven onszelf aan te prijzen met goede contacten binnen een groot varia aan instanties waardoor wij in staat zijn om zowel studie gerelateerde als niet studie gerelateerde activiteiten te organiseren. Dit kan uitlopen tot een bezoekje aan de FPC. Dr. S. van Mesdag kliniek tot aan een gastcollege. Maar wij zijn er ons net zo van bewust als jullie dat naast alle droge theoriestof van de hoor- en werkcolleges er ook ontspanning en (leed)vermaak moet zijn, dat proberen we te realiseren door een uitstapje zoals paintball of een kerstdiner.

We vinden het belangrijk om middels de activiteiten studenten met elkaar in contact te brengen en om verbondenheid te creëren onder de studenten van de Academie voor Verpleegkunde. Met dit streven proberen wij eenieder te prikkelen om deel te nemen aan activiteiten met als doel om sociale contacten, kennis en interesse in het vakgebied te vergroten.

Als commissie hebben wij het streven om tweewekelijks gezamenlijk af te spreken en dan proberen wij tijdens deze vergaderingen leuke, nieuwe activiteiten te organiseren. Dit kan geregeld zijn met twee, drie telefoontjes maar het kan soms ook nodig zijn om bij een instantie langs te gaan om hier gezamenlijk afspraken te maken. Door onze taken onderling te verdelen zorgen we ervoor dat niemand te veel hooi op zijn of haar vork neemt en dat het goed te combineren valt naast alle school-verplichtingen.

Omdat we als commissie elkaar met regelmaat zien leer je elkaar goed kennen. We vinden het daarom ook leuk om voor onze vergaderingen gezamenlijk te eten, waarbij de culinaire hoogstandjes, zoals afhaal-pizza, iedere keer weer verbazingwekkend zijn. Voorafgaand de maandelijkse borrels zijn er eigenlijk altijd wel een aantal mensen te porren om samen vooraf een paar drankjes te drinken. Het is al met al een gezellige, maar ook leerzame, commissie waarbij je veel nieuwe mensen kunt leren kennen!

Actie.jpg